mindigTV
  • 2021. szeptember 24.
Egy Karib-tengeri sziget, ahová örömmel utazik az ember nyaralni, de nem dolgozni.
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. szeptember 22.
A mesék fontosak és nagyon sok igazságot tartalmaznak.
mindigTV
  • 2021. szeptember 10.
Összerakni a részleteket
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. szeptember 3.
Neked könnyen megy az ismerkedés?
mindigTV
  • 2021. augusztus 30.
Nézz szembe az ismeretlennel! Nézz szembe a hírnévvel! Nézz szembe önmagaddal!

Miért éppen Alaszka? – mindannyiunk népszerű Fleischman dokija

MinDig TV Extra
  • 2016. június 27.

A kérdés jó, a választ pedig megadja az a széles rajongótábor, amelyik újra és újra megnézi az amerikai tévésorozat részeit.

Kép forrása : www.biography.com Kép forrása : www.biography.com

Miért éppen Alaszka? – mindannyiunk népszerű Fleischman dokija

A kérdés jó, a választ pedig megadja az a széles rajongótábor, amelyik újra és újra megnézi az amerikai tévésorozat részeit. A széria hazai népszerűségét jól mutatja, hogy egyszerre két adón is követhetjük a történetet: a COOL-on hétköznap délelőttönként, az RTL+-on pedig kora délután (és hajnalban, a baglyoknak), és miután nem ugyanazt az évadot vetítik, így a megszállottak egyszerre két végén égethetik a filmsorozatot.

A téma kiválasztása mellett talán a helyszín volt a legnagyobb telitalálat. Alaszka vadregényes, szép és romantikus tája legtöbbünknek elég messze van ahhoz, hogy meseszerű díszlete legyen a sorozatnézésnek. Ebben a rekkenő nyári hőségben pedig kifejezetten üdítő egy olyan környezetet néznünk, ahol jól hűvösebb a klíma, még ilyenkor is.

Az alaptörténet egyszerű: Dr. Joel Fleischman (Rob Morrow megformálásában) New Yorkból kerül az isten háta mögötti Cicelybe, mert nem olvasta át alaposan az általa aláírt szerződés kisbetűs részeit. A szerződése több évre ide köti, és még azt se mondhatjuk, hogy megszoksz vagy megszöksz, mert neki maradnia kell, sőt el kell látnia a piciny település igen különc lakóit, akik nem igazán nézik jó szemmel a messziről jött embert. Doktorunk ráadásul nem úgy érkezik ide, mint akinek legnagyobb álma teljesült. Idővel azonban a felek megbékélnek és fokozatosan megismerve egymást elfogadják a másik értékeit.

Mindannyian tudjuk, hogy egy kis közösségben, amelyik nagymértékben saját magára van utalva, sokkal nagyobb jelentősége van a „fő” emberek iránti bizalomnak. Ennek a bizalmi sornak a legfelső fokán pedig jó eséllyel a helyi orvos áll, hiszen szó szerint az ő kezében van a helyiek élete. Bízniuk kell benne, neki pedig el kell nyernie a bizalmukat, mert különben nagyon komoly problémák lesznek.

A sorozatból összesen hét évad –110 epizód- készült, a főszerepet alakító Rob Morrow pedig később a Gyilkos számok című sorozat főszereplőjeként –Don Eppes ügynök szerepében- növelte rajongói már amúgy is igen népes táborát (és aki nagyon figyelt, az felfedezhette a zseniális Bakancslista film orvosaként is).

A COOL TV adása elérhető a mindigTV PRÉMIUM Alapcsomagjában, míg az RTL+ a mindigTV PRÉMIUM Családi csomagjában található meg.

Oldal tetejére