mindigTV
  • 2021. május 14.
Néha egy munkakapcsolatból szerelem lesz. Veled előfordult már ez?
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. május 6.
A boldogító igent sohasem késő kimondani.
mindigTV
  • 2021. április 29.
Amikor egy korlátozott képességű csapat zseninek képzeli magát, akkor előfordulnak furcsa helyzetek.
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. április 23.
A szó elszáll, de van, amikor jobb lett volna hallgatni.
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. április 16.
A nagy kérdés: van-e élet a házasság megkötése után vagy csak egyszerű hétköznapok jönnek?

Maigret ismét pöfékel – az RTL Klubon debütál az új krimi sorozat

mindigTV
  • 2016. július 19.

Maigret legjellegzetesebb kelléke a pipája, amire rendszeresen rágyújt, ezzel is demonstrálva, hogy egy nyomozás gondolkodást is igényel, amihez viszont idő kell. Maigret határozott, célratörő, de nem kapkod.

Kép forrása: www.deadgoodbooks.co.uk Kép forrása: www.deadgoodbooks.co.uk

Maigret ismét pöfékel – az RTL Klubon debütál az új krimi sorozat

Maigret legjellegzetesebb kelléke a pipája, amire rendszeresen rágyújt, ezzel is demonstrálva, hogy egy nyomozás gondolkodást is igényel, amihez viszont idő kell. Maigret határozott, célratörő, de nem kapkod. Minden bizonnyal ő a harmadik nagy európai nyomozó karakter Sherlock Holmes és Hercule Poirot mellett, kultusza is folyamatos, nem véletlen, hogy rendszeresen megfilmesítik a történeteit.

Talán kevesen tudják, de már forgattak Maigret sorozatot Magyarországon, mégpedig 1992-ben, úgyhogy nyugodtan leírhatjuk: kicsi hazánk igazi Maigret (krimi) nagyhatalom!

Az akkori szériában Michael Gambon alakította a főfelügyelőt, a kisebb szerepekben pedig magyar színészek is feltűntek szép számban. Ezúttal egy igazi nagyágyút, Rowan Atkinsont nyerték meg a főszerepre, ami külön pikantériát ad a tévésorozatnak. Atkinsont ugyanis inkább komikus szerepekben ismerte meg a világ –leginkább Mr. Beanként azonosítja mindenki– , így igazán kíváncsian várhatjuk, hogy milyen alakítást tud nyújtani egy olyan karakter bőrében, akinek a legkevésbé sem vicces a munkája. Ismerve Atkinson korábbi színészi alakításait, nincs kétségem afelől, hogy ezúttal is remekül fogja megoldani a feladatát, meggyőző és hiteles lesz a felelősségteljes munkát végző főrendőrként is.

Azon ma már meg sem lepődünk, ha egy nemzetközi mozifilmben vagy tévéfilmben magyarországi helyszínek tűnnek fel. Tudjuk, hogy Budapest egyes részei ideálisan idézik fel Párizs vagy Berlin békebeli világának hangulatát. Aki a belvárost járja, szinte napi rendszerességgel találkozhat filmes stábokkal.

A most készült Maigret változat mozifilm hosszúságú (másfél órás), így elsőre csak két részt forgattak le belőle, de tervbe van véve a folytatása. Az RTL Klubon szombat este az első epizódot nézhetjük meg, mely a Maiget csapdát állít címet viseli. Akinek pedig ez külön örömöt okoz, az sorra veheti, hogy melyik helyszíneket tudja beazonosítani a filmből. Előre annyit tudunk segíteni, hogy a Szabadság téren és a környékén, a Budai Várban, a Néprajzi Múzeumban is forgattak, de Szentendrére is kilátogatott a stáb. Ha az új széria nagy siker lesz –amire igen jó esély van–, akkor az még több Maigret-részt fog eredményezni, ami újabb és újabb budapesti forgatásokat jelent.

Oldal tetejére