mindigTV
  • 2021. szeptember 24.
Egy Karib-tengeri sziget, ahová örömmel utazik az ember nyaralni, de nem dolgozni.
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. szeptember 22.
A mesék fontosak és nagyon sok igazságot tartalmaznak.
mindigTV
  • 2021. szeptember 10.
Összerakni a részleteket
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. szeptember 3.
Neked könnyen megy az ismerkedés?
mindigTV
  • 2021. augusztus 30.
Nézz szembe az ismeretlennel! Nézz szembe a hírnévvel! Nézz szembe önmagaddal!

Igazságosztók – jók a rosszak ellen

mindigTV
  • 2016. július 5.

Klasszikus felállás, hogy a történet végén –legyen az regény vagy film- győzzön jó és kapja meg kiérdemelt büntetését a rossz.

kép forrása: www.tvmusor.hu kép forrása: www.tvmusor.hu

Igazságosztók – jók a rosszak ellen

Klasszikus felállás, hogy a történet végén –legyen az regény vagy film- győzzön jó és kapja meg kiérdemelt büntetését a rossz. Szeretjük ezt újra és újra megélni, ezért készül számos sorozat is erre az alaptémára felépítve. Jellemző karaktere ezeknek a sztoriknak a magányos hős, az igazságosztó, aki bár időnként kap segítséget a tevékenységéhez, alapvetően egymaga rendezi az ügyeit. Talán a vadnyugat különleges hangulatú világából érkeznek ezeknek a hősöknek az őstípusai –nem, mintha nem léteztek volna korábbi történetekben is, de a mai igazságosztók ősei leginkább itt találhatóak meg-, akik napjaink nagyvárosaiban is találnak feladatot maguknak.
Az RTL Klubbon ismét műsorra tűzött „Kaméleon” című amerikai akciófilm-sorozat főhőse,
Jarod –Michael T. Weiss alakítja- különleges képességeinek köszönhetően kaméleon módjára olvad be a környezetébe. Bármit képes gyorsan megtanulni, jól alkalmazkodik, megnyerő, így minden alkalommal a felderítésre váró ügy közelébe tud kerülni. Mindig az igazság pártján áll, fáradhatatlanul nyomoz a rejtélyes ügyek felderítésén. Múltja tele van homályos részletekkel és a titokzatos központ –ahol gyermekként kísérleteztek vele- egyfolytában a nyomában van. A Kaméleonból négy évad készült, melyet követően még egy mozifilmmel is meg toldottak az alkotók.

A TV2-ön pedig ki más, mint maga Chuck Norris tesz rendet a világban, mint Texas-i kopó. Walker seriff –azaz a Texas-i kopó- összesen kilenc évadon keresztül adott leckét a rosszaknak. Figurájában benne van a vadnyugati kor szellemisége, de már kiválóan ismeri és alkalmazza a keleti harcművészeteket is. Hivatalos rendőrnyomozó, de öntörvényű, megingathatatlan igazságkereséssel és elszántsággal. A sorozat igyekezett jó példát mutatni a tiszta –kábítószermentes- életmódért, a törvények betartásának fontosságáért és megőrzéséért.

Napestig sorolhatnánk a nemzetközi és a magyar filmtörténetből is a hasonló, magányos harcosokat. Voltak, akik könnyedén nyerték a küzdelmeiket -és az sem volt alapfeltétel, hogy az ellenfelüket megsemmisítsék-, de jó páran élet-halál harc árán tudtak csak békét és igazságot szolgáltatni. Általában a jók győztek a végén, de jó páran közülük is elbuktak. Az ő történetük is tanulságos és igaz is, mert az életben sem mindig a jó győz (sajnos).

Oldal tetejére