mindigTV
  • 2021. szeptember 24.
Egy Karib-tengeri sziget, ahová örömmel utazik az ember nyaralni, de nem dolgozni.
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. szeptember 22.
A mesék fontosak és nagyon sok igazságot tartalmaznak.
mindigTV
  • 2021. szeptember 10.
Összerakni a részleteket
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. szeptember 3.
Neked könnyen megy az ismerkedés?
mindigTV
  • 2021. augusztus 30.
Nézz szembe az ismeretlennel! Nézz szembe a hírnévvel! Nézz szembe önmagaddal!

Hit, remény, szeretet – papok és apácák tévésorozatokban.

mindigTV
  • 2016. július 11.

A televíziós sorozatok a mindennapi életet dolgozzák fel. Az sem meglepő, hogy számos alkalommal egyházi környezetben játszódnak ezek a történetek.

Kép forrása: http://media-addict.hu/ Kép forrása: http://media-addict.hu/

Hit, remény, szeretet – papok és apácák tévésorozatokban.

A televíziós sorozatok a mindennapi életet dolgozzák fel. Az sem meglepő, hogy számos alkalommal egyházi környezetben játszódnak ezek a történetek. Sokak számára érdekes lehet bepillantást nyerni például egy kolostor életébe, látni azt, hogy az ott élőknek is vannak problémái, egyúttal példát látni arra, hogy miként lesznek úrrá ezeken a nehézségeken. Olyan világ ez, amelyre sokan kíváncsiak, de csak kevesek számára lehetséges valóságos tapasztalatokat szerezni róla. Majd mindenki ismer olyan szimpatikus papot, mint amilyet Terence Hill formál meg a Don Matteo sorozatban. És nem hunyhatjuk be a szemünket, bizony, ma már egyházi témákban is fontos közvetítő lehet a média.

Isten áldjon, Esperanza! Címmel látható az RTL Klubbon minden hétköznap délután egy argentin sorozat, amelyben apácák és papok is szerepelnek. A történet szerint a fiatal Júlia Buenos Airesbe menekül veszélyes üldözői elől, ahol egy zárda főnökasszonya nyújt neki biztonságos menedéket. A nevét is megváltoztatják: Esperanza lesz ezután. A lány utazása közben megismerkedik egy szimpatikus pappal, Tomasszal, akivel egymásba szeretnek, azonban érzéseiket nyilvánvalóan titkolniuk kell. Mi az erősebb: a hit vagy a szerelem? És sikerül-e Esperanzának bosszút állnia édesanyja gyilkosain? A sorozatban, egy jó dél-amerikai szappanoperához méltóan, rengeteg ármányt kell legyőzniük a jóknak, ha szeretnének a gonoszok fölé kerekedni.
A Don Matteo sorozat, bármennyire is meglepő, még napjainkban is bővül új részekkel. Jelenleg már a tízedik évadát forgatják, és minden reményünk szerint hamarosan a Duna TV nézői is élvezhetik az újabb epizódok történeteit.

És ha már egyház, a gyerekek bibliai történetekkel is ismerkedhetnek a mindigTV Applikáció segítségével. Már elérhető ugyanis a mobilalkalmazás ingyenes kínálatában a Smile of a Child elnevezésű, angol nyelvű, gyermekeknek szóló csatorna is. A keresztény szellemiség jegyében összeállított tartalmú –pozitív értékeket képviselő– adó reggel 8 és este 20 óra között nézhető az applikáción keresztül hazánk területéről.

Az ingyenesen letölthető mindigTV Applikáció elérhető a Google Play-en, az App Store-ban és a Windows Store-ban.

Oldal tetejére